نویسه

اینجا اومدی دلتنگ نباش

باغ گیاه شناسی تهران

تعریف باغ گیاه شناسی تهران رو زیاد شنیده بودم و توی برنامه هام بود که حتماً برم ولی چون مسیر دوری داشت یکم سخت بود و از طرفی اصلاً نمیخواستم که این فرصت رو از دست بدم پون شایداگه برمیگشتم اراک دیگه نمیتونستم برم و سری بهش بزنم. این بود فکر میکنم در مرداد ماه بود که تصمیم قطعی گرفتم که برم و البته یک همراه هم داشتم که حضورش تقریباً لازم بود. با مترو تا ایستگاه ایرانخودرو رفتیم و بعدش هم تاکسی گرفتیم و تا در باغ رفتیم.باغ خیلی خلوت بود شاید به خاطر گرمای هوا بود که البته این هم توفیقی بود برای ما اولش که مسیرارو اشتباه رفتیم و خیلی پرت شدیم ولی بعدش دوباره مسیر رو پیدا کردیم و برگشتیم مرکز باغ.

خلاصه که خیلی حال کردم سنجابی رو هم از نزدیک دیدیم. راستی من در این روز حالم خیلی خوش نبود بنا به دلایل شخصی. ولی مجموعاً خیلی لذت بردم.

تاریخچه شکل‌گیری باغ گیاه شناسی ملی ایران که بزرگ‌ترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه و یکی از ۱۰ باغ گیاه شناسی برتر جهان به‌لحاظ وسعت است؛ به دهه ۳۰ می‌رسد. در سال ۱۳۴۸ عملیات طراحی و احداث این باغ توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز شد و نقشه جامع باغ طراحی شد. این باغ که به‌عنوان باغ گیاه شناسی تهران نیز شناخته می‌شود؛ زیر نظر موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور اداره می‌شود و مجموعه‌ای ۱۴۵ هکتاری است که در اراضی چیتگر تهران جای دارد.

باغ گیاه شناسی ملی آب و هوایی نیمه خشک دارد و میزان بارندگی متوسط سالانه آن حدود ۲۴۰ میلی‌متر است و گیاهان بومی و غیربومی در فضای باز و گلخانه‌ای آن کشت ‌شده‌اند. این مکان نقش مهمی در زمینه‌های مختلف از جمله تحقیقات علوم گیاهی و باغبانی، آموزش عمومی و آشنا ساختن مردم به اهمیت گیاهان و لزوم حفاظت از آن‌ها را بر عهده دارد و به‌عنوان ذخیره ژنتیکی گونه‌های در معرض خطر انقراض مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این باغ همچنین با بهره‌گیری از روش‌های مختلف علمی، امکان شناخت گونه‌های مختلف گیاهی داخل و خارج کشور، روش تکثیر و پروش گونه‌های باارزش از نظر حفاظتی و اقتصادی فراهم شده و محدوده پراکنش آن‌ها تعیین شده است.

باغ گیاه شناسی ملی ایران، بزرگ‌ترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه و یکی از ۲۰ باغ گیاه شناسی برتر جهان است.

در طراحی این باغ گیاه شناسی تهران تلاش شده است تا مناظر و چشم‌انداز طبیعی سه کوه زاگرس، البرز و هیمالیا شبیه‌سازی شود و همچنین شش رودخانه و یک دریاچه نیز به ایجاد فضای طبیعی باغ کمک کرده‌اند. از دیگر جاذبه‌های باغ دو آبشار است که ریزش آب آن‌ها از بلندی و لابه‌لای صخره صورت می‌گیرد. همچنین سنگ‌هایی با شکل‌های پهن، گرد و عمودی در بین عناصر آب و گیاه قرار داده شده‌اند تا محیط طبیعی را تداعی کنند.

در باغ‌سازی خاور دور از زیبایی رنگ برگ درختان و گل درختچه‌های دائمی برای ایجاد مناظر زیبا اسفاده می‌کنند. بنابراین در باغ گیاه شناسی ملی نیز سعی شده است تا با کاربرد گیاهان هم به‌صورت انفرادی و هم به‌صورت توده‌ای، چشم‌اندازهای زیبا و قابل‌توجهی ایجاد شود. ترکیب گیاهان با حفظ مرکزیت دریاچه از ویژگی‌های بارز این محیط است. گونه‌های این مجموعه شامل سوزنی‌برگ، همیشه سبز، گونه‌های خزان‌شونده با رنگ‌های متنوع پاییزی و درختچه‌های گل‌دار است.

بعدی

قبلی

ارسال یک دیدگاه

© 2025 نویسه

" کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت نویسه می باشد. کپی با ذکر منبع مجاز است"